Skude Fryseri – Der fisken og fellesskapet alltid har stått sterkt
Skude Fryseri har vært en hjørnesteinsbedrift siden oppstarten på 1950-tallet da en gruppe lokale fiskere og næringslivsaktører så behovet for et fryseri for lagring av fisk i Skudeneshavn.
I dag er bedriften en viktig aktør i pelagisk fisk, og håndterer rundt 25 000 tonn fisk årlig. Mye av dette eksporteres til markeder over hele verden, takket være samarbeidet med salgsselskapet Westcoast i Bergen. Noe som har gitt selskapet en betydelig vekst.

Lokal patriotisme som skinner gjennom
Skude Fryseri er en stolt bidragsyter til det lokale arbeidsmarkedet. Med 22-23 tilkallingsarbeidere fra både Norge, Asia og Øst-Europa, hvorav de fleste bor på Karmøy.

Nye investeringer
Selv om Skude Fryseri har en lang historie på Karmøy, hviler de ikke på laurbærene.
Nylig har de gjort omfattende investeringer. Med en ny kai og et toppmoderne fryselager har bedriften brukt over 50 millioner kroner for å sikre at de er godt rustet for fremtiden. Videre planlegger de å utvide havneanløpet for å kunne ta imot større fartøy. I tillegg ønsker de å investere i en toppmoderne filetmaskin, som vil effektivsere driften, øke lønnsomheten, redusere behovet for transport og redusere miljøavtrykket. Siden dette vil være en betydelig investering, krever det grundig planlegging.
– Vi har alltid vært opptatt av å utvikle oss og ikke sitte fast i samme gamle spor, sier Stensland.
Skude Fryseri sin nominasjon til Årets Vekst- og nyskaper er en bekreftelse på det harde arbeidet som har blitt lagt ned over flere tiår.
– Det er selvfølgelig stas å bli nominert. Uansett kommer vi til å fortsette å levere kvalitet og sørge for et godt arbeidsmiljø. Det er det som betyr mest for oss, avslutter han med et smil.
Artikkelen er produsert av Kommunikasjonshuset

Vekst- & Nyskaperprisen
Hvert år utnevnes det tre nominerte bedrifter til årets Vekst- og nyskaperpris i Karmøy.
Prisen handler om å stimulere til nytenkning og verdiskapning, og applaudere bedrifter som opplever vekst og bidrar til bærekraftige arbeidsplasser lokalt. Prisen deles ut av en fagjury plukket ut av arrangørene bak Bedriftenes dag.
Vinneren av den gjeve prisen kåres på Bedriftenes Dag 29.oktober 2024 i Karmøy Kino
Post Views: 1 083