Et synlig bevis på at vi bryr oss om miljøet

Capricorn Equipment er målbedrift i Næringshageprogrammet hos oss, og ved hjelp av Jan Thore er bedriften nå sertifisert Miljøfyrtårn! Vi gratulerer!!

(Bilde: Jens Inge Eng, daglig leder i Capricorn Equipment og Jan Thore Lippestad, forretningsutvikler i Rogaland Ressurssenter)

Vi er stolte over at vår målbedrift Capricorn Equipment nå har blitt et Miljøfyrtårn. Dette markerer et betydelig skritt i retning av bærekraftig praksis og miljøvern, og vi ønsker å gratulere de med denne prestasjonen.

Daglig leder Jens Inge Eng sier det er godt å ha et «synlig bevis» på deres fokus på bærekraft.

Om Capricorn Equipment

For de som ikke kjenner til Capricorn Equipment AS, så er de en ledende leverandør av profesjonell profilbekledning, røykdykkerbekledning, arbeidstøy og maritim sikkerhetsbekledning. Med ekspertise innen avanserte brannøvingsanlegg og levering av reklameartikler, skilt og dekor tilbyr de omfattende løsninger for kunder over hele landet. Med sin base i Skudeneshavn på Karmøy og et dedikert team på fire ansatte (pluss innleide), viser de en forpliktelse til både kvalitet og bærekraft i sitt arbeid.

Bedriften er også godkjent av Sjøfartdirektoratet for «Solas» redningsvester som de leverer og tar årlig service på. Dette er godkjente vester for såkalt «utaskjærs» bruk.

Capricorn Equipment har også et spennende agentur på levering av brannutstyr, og på et mer miljøvennlig brannøvingsanlegg enn de tradisjonelle anleggene. Det brenner på propan, dvs. ingen giftige avsetninger/miljøgifter. Det finnes ikke spesielle krav for dette i dag, men de ønsker å gå foran ved å tilby et mer miljøvennlig alternativ, som er bedre for både miljø og bruker. Det eneste reststoffet fra dette anlegget er vann i form av damp.

Det er også mye mer kontrollert når en brenner av, og en kan styre hvor mye som slippes ut (som er et direkte miljøtiltak). Brannøvingsanleggene lager scenarioer digitalt hvor de har kontroll med vanlig kamera, termisk kamera og pulsbelter. På denne måten sikrer en full kontroll over hvor personene er til enhver tid.

Engasjement for miljøvern

Capricorn Equipment har lenge hatt et bevisst forhold til bærekraft og miljø.

«Vi har vel alltid hatt et bevisst forhold til bærekraft og miljø, og vi hadde eget overordnet dokument vi styrte etter, men i forbindelse med krav i anbudsprosesser følte vi at vi burde bli miljøsertifisert slik at vi hadde dokumentasjon på at alt var gjort skikkelig.» sier daglig leder, Jens Inge Eng.

Deres nylige Miljøfyrtårnsertifisering er et synlig bevis på deres dedikasjon til å gjøre konkrete tiltak for å redusere klima- og miljøavtrykket. Gjennom tilbudet av miljøvennlige alternativer, inkludert produkter laget av resirkulerte materialer og mulighet for reparasjon, retur og panteordning, viser de vei mot en mer bærekraftig bransje.

Digitalisering for effektive løsninger

I tillegg til deres miljøengasjement, har Capricorn Equipment jobbet med digitalisering for å forenkle prosesser for sine kunder. Deres «arbeidstøy-portaler» gir større bedrifter en enkel og effektiv tilgang til nødvendige produkter, samtidig som de reduserer miljøbelastningen bla. ved å unngå unødvendige kjøreturer, og samtidig svinn.

Påvirkning og inspirasjon

Ved støtte initiativer som Trefadder og Grønt Punkt, viser Capricorn Equipment ikke bare engasjement for miljøvern internt i bedriften, men også eksternt.

Vi håper at eksempler som dette inspirerer andre til å ta lignende skritt mot bærekraftig praksis.

For mer informasjon om denne spennende virksomheten, se deres egne hjemmesider: https://capricornequipment.no/

Vi gleder oss til å følge Capricorn Equipment videre! 🙂

*AI assistert artikkel, skrevet av RRS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet