Grønn Vekst programmet – nytt program med oppstart oktober 2022

I kjølvannet av Parisavtalen og FNs bærekraftsmål øker stadig presset på næringslivet til å bli mer bærekraftig. Selv om flere av de grønne virkemidlene, som for eksempel EUs taksonomi, først påvirker store bedrifter, vil de også raskt påvirke små og mellomstore bedrifter. For å styrke konkurransekraften er det derfor avgjørende at også små og mellomstore bedrifter jobber strategisk med bærekraft og grønn vekst.

Vi har derfor skreddersydd Grønn vekst programmet for å hjelpe små og mellomstore bedrifter på Haugalandet med bærekraftsarbeidet. Målet er å bistå bedriftene med å utarbeide en kvalitetssikret strategi for bærekraft og grønn vekst, i tillegg til en handlingsplan for gjennomføringen av strategien og oversikt over finansieringsmuligheter. Hensikten med programmet er at det skal bidra til å skape vekst, samt øke kompetanse og innovasjonsevne i små og mellomstore bedrifter på Haugalandet.

Kort om grønn vekst programmet:

  • Samlingsbasert program som varer 6 måneder
  • Mål: Utarbeide bærekraftsstrategi
  • 10 små og mellomstore bedrifter fra forskjellige bransjer på Haugalandet
  • 1-3 deltakere fra hver bedrift
  • 1 samling pr måned
  • Oppgaver og individuell oppfølging mellom hver samling
  • Oppstart oktober 2022

På samlingene vil det være presentasjoner fra ulike fagpersoner og bedrifter, i kombinasjon med gruppearbeid og diskusjon. En vil ta i bruk forskningsbaserte metoder, modeller og verktøy for å nå målet. Gjennom programmet utforskes også nye forretningsområder og forretningsmodeller som en kan finne i det grønne skiftet.

Tema for samlinger:

  1. Det store, grønne bildet – Hva skjer i verden relatert til bærekraft? Og hva innebærer dette av risikoer og muligheter for din bedrift?
  2. Kartlegging av nåsituasjon og viktigste prioriteringsområder
  3. Hvordan integrere bærekraft i bedriften? Miljøledelsessystem, grønne innkjøp, strategi og nye forretningsmuligheter
  4. Klimaregnskap, måling og rapportering
  5. Kommunikasjon, dulting og endringsledelse
  6. Grønne synergier, industriell symbiose og grønne virkemidler

Programmet er finansiert av Rogaland Fylkeskommune og Siva. Bedrifter som deltar betaler egenandel på NOK 10.000,- (ekskl. mva) for hele programmet, inkludert oppfølging fra Rogaland Ressurssenter.

Ved interesse for deltakelse kontakt Ineke de Rezende, tlf. 982 95 147 / epost: ineke@rrs.no eller meld din interesse i vårt kontaktskjema her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen
Hopp rett ned til innholdet