Workshop – Robotikk og smarte sensorer, 6. februar

 

ARRANGEMENTET ER FULLTEGNET! VED Å MELDE DEG PÅ LINKEN UNDER VIL VI SETTE DEG OPP PÅ VENTELISTE.

Hva er egentlig en robot og autonom transport? Hvilke muligheter ligger det i å bruke smarte sensorer? Hvordan kan jeg nytte denne teknologien i min bedrift?
Vi inviterer til Workshop med Roboter, autonome transportmiddel og smarte sensorer den 6. februar! Her får du mulighet til å se hva denne nye teknologien kan brukes til. Det blir en teoretisk del, og en praktisk del med programmering og bruk!

Vi får besøk av Mechatronics Innovation Lab AS (MIL) som laster opp bil og henger med roboter, autonome transportmiddel og andre sensorer.
Robotene er her! Det blir en unik mulighet til å bli kjent med teknologien!

Målet er at etter gjennomført workshop skal du være bedre i stand til å se nytteverdien av ulike robotløsninger og sensorteknologi, og ikke minst se muligheter i egen produksjon. Workshopen gir deltaker innsikt i nyeste robotteknologi, de ulike metodene og mulige bruksområder. Teknologier fra leverandører som ABB, Fanuc, Kuka og Nachi, teknologier frå UR, Omron og Mir blir vist og blir brukt. Du kan vurdere hvordan teknologiene kan utnyttes som et verktøy for å øke graden av automasjon og produsere smartere.

 

 

Om Mechatronics Innovation Lab

Mechatronics Innovation Lab AS (MIL) er et nasjonalt senter for innovasjon, pilottering og teknologi-kvalifisering innen mekatronikk og andre nærliggende fagområde. MIL er en del av den nasjonale infrastrukturen for endring av prosessar, produkt, tenester, organisering og forretningsmodeller. Hovedeiere i MIL er Universitetet i Agder (UiA) og Norce som begge fokuserer på høyere utdanning og forsking innen mekatronikk.

Formålet til MIL er å styrke konkurranseevnen til bedriftene og markedsposisjon ved å tilby en rekke innovasjons-tjenester som i dag ikke finnes. De assisterer med å redusere tid fra idè til marked og effektivisere eksisterende produksjonsprosess. Kundene vil kunne redusere risiko og kostnader knyttet til innovasjon.

MIL retter seg mot alle næringar og industrier der mekatronikk er relevant. Med deres teknologi, ressurser og partnere bidrar de til at bedrifter og gründere overkommer innovasjons-barrierer som tilgang til kompetanse, testfasiliteter og teknologi.

På Workshop presenterer, gjennomgår og tester vi ut:

 • Nyeste innen Robot-teknologier og deres bruksområder
 • Nyeste Sensor-teknologier
 • Nyeste Instrumenterings-teknologier
  • 3D Scanning
  • Vision
  • Laser
  • I/O-Link
  • Nyeste kommunikasjonsløsninger

 

Workshop arrangeres på Rogaland Ressurssenter i samarbeid med Næringsforeningen Haugalandet, torsdag 6. februar. Program for dagen blir:

 • 0830 – 1200 WS Robotikk og AIV
 • 1200 – 1230 Lunch
 • 1230 – 1500 WS Smart Sensor
 • 1500 – 1530 Felles oppsummering og nye muligheter

Workshop´en arrangeres på Rogaland Ressurssenter, i underetasjen (Hos Kiwa)

Pris for målbedrifter i Næringshagen og/eller medlemmer i Næringsforenigen Haugalandet – kr. 2.000,-

Ikke-medlemmer – kr. 3.000,-

Påmelding her

Begrenset antall plasser 

              

Skroll til toppen