Tar opp nytt kull til VekstProgrammet!

I fjor fikk 15 bedrifter sitt eget skreddersydde utviklingsprogram gjennom næringshagene i Rogaland og BI. Nå lanseres Vekstprogrammet for nytt kull.

– Det er knallhard jobbing å bygge sin egen bedrift, og de første årene som selvstendig næringsdrivende kan være skumle. Det kan blåse litt ekstra på toppene, og du kjenner på et stort ansvar både overfor kunder og ansatte. Jeg hadde et behov for å benytte meg av all kompetansen og erfaringen som finnes i næringshagene. Samtidig ville jeg dobbeltsjekke at jeg var på riktig vei og hadde riktig fokus som bedriftsleder, sier Marita Laastad, gründer og daglig leder i regnskapsbyrået Laastad Pluss & Minus AS.

Sammen med 15 ledere fra bedrifter i Ryfylke og på Haugalandet gjennomførte hun Vekstprogrammet i 2017, et bedriftsutviklingsprogram rettet mot små og mellomstore bedrifter i vekst.

– I en travel hverdag kan ofte egen drift av selskapet komme i annen rekke, etter alt som har med kunderelasjoner å gjøre. Ved å delta på et slikt program blir man tvunget til å ha det riktige fokuset på utvikling av bedriften sin og tenkte helhetlig og strategisk, sier Laastad.

Verktøyene man trenger

Vekstprogrammet er en del av en fellessatsing mellom Næringshagene i Rogaland , som geografisk dekker næringslivet på Haugalandet og Ryfylke. Tilbakemeldingene fra tidligere deltakere har vært svært positive, og nå inviterer de bedrifter til nytt Vekstprogram.

 – Erfaringsutvekslingen mellom de ulike deltakerne spiller en stor rolle gjennom programmet, og forretningsutviklere fra Næringshagen skal bistå deltakerne med utviklingen av planer for videre vekst mellom hver samling. Vi har fått veldig god respons fra deltakerne våre, og vi ser frem til å tilby dette til en nytt «kull» i 2018, sier Anne Kristin Helgeland, leder ved Næringshagen Rogaland Ressurssenter.

Gjennom fire samlinger i løpet av 2018, vil deltakerne få undervisning og oppgaver rundt temaer som er alfa omega for bedrifter i en vekstfase: Ledelse og organisasjon, vekst og innovasjon, forretningsmodeller, marked, styre og strategi.

Laastad, som etablerte sitt eget regnskapskontor i 2014, sier at Vekstprogrammet ga henne verktøyene hun trengte for å få sikre at bedriften gjorde de rette valgene, i rett rekkefølge og til rett tid. Siden oppstarten har hun ansatt fem nye medarbeidere og har i dag ca 150 kunder over hele Haugalandet. I tillegg etablerer Laastad Pluss og Minus avdeling på Stord i 2018.

Setter teorien ut i praksis

– Gjennom vekstprogrammet fikk jeg en grundig kartlegging av utfordringer for min egen bedrift. Kunnskap om ledelse, styrearbeid, strategier og marked er aldri forgjeves. Vi får aldri nok av det, og vil alltid se det med nye øyne etter hvert som virksomhetene våre utvikler seg. I tillegg var det en styrke å møte andre som har samme ståsted, og som møter de samme problemstillingene som meg, sier Laastad.

Første samling går av stabelen 24. og 25. april, og høyskolelektor fra BI, Ketil Hveding, er foreleser for årets Vekstprogram.

– Det er veldig nyttig med en kursholder som ikke bare er teoretiker, men som også har sin erfaring fra næringslivet. Det ga ekstra godt utnytte for oss som satt på «skolebenken» og som måtte koble undervisningen til konkrete utfordringer i egen hverdag, sier Laastad.


VekstProgrammet 

 • Ledelses- og bedriftsutviklingsprogram for bedrifter tilknyttet Næringshagene i Rogaland; Medvind Næringshage, Næringshagen Rogaland Ressurssenter, Suldal Vekst Næringshage og Ryfylke Næringshage
 • Målgruppen er små- og mellomstore bedrifter med ambisjoner om vekst. 
 • Vekstprogrammet 2018 går over fire samlinger: Tre samlinger ledes av høyskolelektor Ketil Hveding, mens den siste vil fokusere på bedriftens mål og tiltak for vekst i samarbeid med næringshagens forretningsutviklere. 
 •  Mellom samlingene vil næringshagene følge opp sine bedrifter i forbindelse med deres planer for videreutvikling og vekst. 
 • Første samling er satt til 24.-25. april i Haugesund 
 • I løpet av Vekstprogrammet 2018 vil følgende stå på timeplanen: 
  • Ledelse og organisasjon, status og framtid
  • Vekst og innovasjon, digitalisering og forretningsmodeller
  • Marked, styre og strategi
  • Vekstplanlegging og implementering av strategi
 • Mer informasjon om VekstProgrammet og Næringshagene i Rogaland: www.nhrogaland.no
 • Påmelding til VekstProgrammet finner du her!

Av Kari Aakra, Medvind 24

Skroll til toppen