Har du planer om bedriftsvekst?

I fjor fikk Frisk-grunder Andreas Hustveit og 14 andre bedriftsledere sitt eget skreddersydde bedriftsutviklingsprogram gjennom næringshagene i Rogaland. Nå lanseres VekstProgrammet for nytt kull, og bedrifter med ambisjoner om vekst oppfordres til å søke.

– Jeg har gått lenge med mange ulike planer om hvordan jeg skulle videreutvikle treningssenteret, men har vært usikker på hva jeg skulle satse på. Og for meg bidrog denne videreutdanningen til at jeg nå vet mer om hvordan jeg skal gå frem for at bedriften min skulle vokse og utvikle seg i riktig retning, sier Andreas Hustveit, Frisk-gründer og daglig leder av treningssenteret i Ølen.

Totalt 15 bedriftsledere fra Ryfylke og Haugalandet gjennomførte Vekstprogrammet i 2017, et bedriftsutviklingsprogram rettet mot små og mellomstore bedrifter i vekst. Vekstprogrammet er del av en fellessatsing mellom næringshagene i Vindafjord, Sand, Ryfylke og Karmøy, og 25.-26. april starter ny runde.

Teori i praksis

Høyskolelektor fra BI, Ketil Hveding, er foreleser for årets Vekstprogram. I løpet av fire samlinger vil deltakerne få en grundig gjennomgang i temaer som ledelse og organisasjon, innovasjon, forretningsmodeller, marked, styre og strategi.

– Dette er svært viktige fokusområder for alle bedrifter i en vekstfase, og en av suksessfaktorene bak et slikt program er at teorien knyttes tett opp til praksis. Forretningsutviklere fra næringshagen skal derfor bistå deltakerne med utviklingen av planer for videre vekst mellom hver samling. I tillegg bruker foreleseren konkrete eksempler og erfaringer fra norsk næringsliv i undervisningen, sier daglig leder i Medvind24 Næringshage, Merete Vårvik Matre.

Verktøy for vekst

Hustveit mener kompetanseheving rundt drift og ledelse alltid vil være nyttig, selv om man har ledet eget selskap i 14 år, som han selv har. Samtidig gir Vekstprogrammet deltakerne viktige verktøy som kan bidra til å fremme ytterligere vekst i bedriftene.

– Gjennom Vekstprogrammet fikk jeg øynene opp for flere utviklingsmuligheter rundt marked og kundegruppene våre, samtidig som jeg også lærte mer om hvordan vi skulle iverksette tiltak for vekst. Nå jobber vi målrettet for sterkere vekst i bedriften, og holder fokus på helt konkrete områder som kan bidra til den utviklingen vi ønsker, sier Hustveit.


VekstProgrammet 2018:

 • Ledelses- og bedriftsutviklingsprogram for bedrifter tilknyttet Næringshagene i Rogaland; Medvind Næringshage, Næringshagen Rogaland Ressurssenter, Suldal Vekst Næringshage og Ryfylke Næringshage
 • Målgruppen er små- og mellomstore bedrifter med ambisjoner om vekst.
 • Vekstprogrammet 2018 går over fire samlinger: Tre samlinger ledes av høyskolelektor Ketil Hveding, mens den siste vil fokusere på bedriftens mål og tiltak for vekst i samarbeid med næringshagens forretningsutviklere.
 •  Mellom samlingene vil næringshagene følge opp sine bedrifter i forbindelse med deres planer for videreutvikling og vekst.
 • Første samling er satt til 25.-26. april i Haugesund
 • I løpet av Vekstprogrammet 2018 vil følgende stå på timeplanen:
  • Ledelse og organisasjon, status og framtid
  • Vekst og innovasjon, digitalisering og forretningsmodeller
  • Marked, styre og strategi
  • Vekstplanlegging og implementering av strategi
 • Påmelding til VekstProgrammet finner du her!

Av: Kari Aakra, Medvind 24

Skroll til toppen